Tweede cultuurmarkt

Zondag kan je in en rond het August De Boeckhuis cultuur gaan opsnuiven tijdens de tweede Merchtemse Cultuurmarkt. Merchtemse verenigingen, aangesloten bij de cultuurraad, laten u vanaf 14 uur proeven van wat zij te bieden hebben.

Er zullen verschillende infostanden zijn van verschillende Merchtemse verenigingen zoals: de Kring Oud-Soldaten, Merchtem Cultureel, Via Via, Neerhofvrienden, ‘t MVT, Steltenlopers…
Er zijn optredens en workshops.
Even snuisteren in het programma: Om 14 uur is er een optreden van de Steltenlopers Stiltwalkers Party Band. Twintig minuten later een workshop van het Merchtems Volks Theater. Om kwart voor drie is het de beurt aan Gembada om jong en oud in te wijden via een dansworkshop.

Om 15.20 uur vergast Music Time uit Peizegem de bezoekers op twintig minuten swingende muziek. Daarna is er een workshop van de Kunstacademie August De Boeck. Om kwart na ver is er dan weer een optreden van Fragil met akoestische muziek uit de jaren ’80.

Wie het wat sportiever ziet, kan leren steltenlopen met onze Merchtemse Steltenlopers. Er wordt ook aandacht geschonken aan de innerlijke mens: Het ijskraam van de Landelijke Gilde, de perfecte wijnen van wijnclub Commanderij Martivinum en natuurlijk ook de bar. Zo kan je ook letterlijk ‘van cultuur proeven’. Er is stralend weer beloofd voor zondag en de toegang is bovendien helemaal gratis!

Op de foto: de Merchtemse Cultuurraad

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk