BREAKING : Maggie De Block lijsttrekker voor Open VLD

Het bestuur van Open VLD Merchtem heeft unaniem Maggie De Block verkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Maggie De Block is momenteel minister van volksgezondheid en sociale zaken. In oktober 2018 wil ze een lijst trekken waarop ook plaats is voor onafhankelijke kandidaten en andere partijen. Momenteel maakt sp.a deel uit van de Lijst van de Burgemeester.

M Maggie 1Partijvoorzitter Chanta Mostaert dankte burgemeester Eddie De Block die – wegens beroepsomstandigheden – geen kandidaat meer is in 2018 maar wel 18 jaar lang Merchtem heeft bestuurd als burgemeester. Hij geeft nu de fakkel – als lijsttrekker – door aan zijn zus Maggie. Als zij verkozen wordt zal zij moeten kiezen tussen een mandaat als minister of een mandaat als burgemeester. De beide zijn onverenigbaar.

“Er zijn drie uitdagingen,” zegt Maggie De Block, “De lopende dossiers plichtsbewust afhandelen in de beste omstandigheden, een nieuw toekomstproject voor Merchtem uittekenen en een zo sterk mogelijke lijst voor de verkiezingen opmaken.”

Hoe de lijst er verder zal uitzien moet in de komende maanden duidelijk worden. Wie op de lijst zal staan en welke plaats hij of zij zal bekleden is stof voor discussie. Eerst en vooral is het uitkijken wie met Maggie op de lijst wil staan.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk