Ieder gemeenteraadslid beroemd

Maandag 24 april waren er in Merchtem niet één maar twee gemeenteraden. De eerste werd voorgezeten door ‘burgemeester De Bock’, een acteur die met een cameraploeg naar Merchtem was afgezakt. Voor het programma “Iedereen beroemd” dat op één wordt uitgezonden.

Er werd wat gedold met de schepenen en raadsleden die uiteindelijk een ‘ereburger’ voor Merchtem moesten kiezen. Dat werd uiteindelijk Willem Van Schuerbeeck, de marathonloper die ook aan de Olympische Spelen deelnam.

Wil je het resultaat van deze bijzondere gemeenteraad op TV zien dan moet je nog even geduld hebben. Het programma zou ergens midden mei op een donderdagavond worden uitgezonden. Met een kwartiertje vertraging kon, na de opnames, de echte gemeenteraad aangevat worden.

(Foto Mario Vandevelde)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk