Op pensioen na 43 jaar in dezelfde school

M Nezeke 2Marie-Jeanne Jacobs trok vandaag de deur van het secretariaat van de middenschool Sint-Donatus definitief dicht. Na 43 jaar dienst gaat ze nu genieten van haar pensioen. In 1974 kwam ze naar het toenmalige Maria Immacula met Ben Reynders als directeur. Na Reynders kwamen Patrick Van Campenhout, Vera Maes en Marleen Dupond.

Heel die tijd stond Marie-Jeanne ten dienste van de leerlingen en leerkrachten op het secretariaat van de school. Marie-Jeanne was meestal de eerste en laatste hulp in noodgevallen: een fotokopie, een doosje krijt (ondertussen zo goed als verdwenen), een dafalganneken voor de buikpijn … mevrouw Jacobs was voor iedereen de reddende engel.

Vrijdag werd zij door een feestelijke erehaag van leerlingen en collega’s begeleid van de tuin van de school tot in het secretariaat. Het applaus was welgemeend en welverdiend. Op de foto: Marie-Jeanne met directeur Marleen Dupond.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk