Nieuw infoblad: haal zelf uw exemplaar

De gemeente Merchtem heeft een eigen infoblad dat ‘Nieuwstraat 1’ werd gedoopt. Het ziet er fraai uit maar dat zal niet iedereen kunnen merken want je moet zelf een exemplaar halen bij een of andere Merchtemse handelaar. Een infoblad ‘light’ dus, dat niet bij iedereen op regelmatige basis in de brievenbus zal vallen.

Wij vragen ons af waarom de gemeente een eigen infoblad wil uitgeven als ze – tegen een zeer schappelijke prijs – haar informatie kwijt kan in één van de drie huis-aan-huis bladen die met een vaste regelmaat in ieders brievenbus vallen. Misschien moet het gemeentebestuur eens uitrekenen wat een eigen infoblad kost, niet alleen aan papier en inkt maar ook aan personeelskosten (aanmaken van teksten en foto’s, lay-out, distributie naar de handelszaken en zo meer).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk