Vijf scholen stappen meer dan 10.000 euro voor Haïti

Met André Jacobs en Lore Van Schuerbeeck heeft Merchtem twee mensen de Haïti goed kennen en in hun hart dragen. Zij hebben dan ook al heel wat sympathie en steun losgemaakt voor dit straatarm land dat vorig jaar in oktober extra zwaar werd getroffen door orkaan Matthew. Die richtte zware schade aan, niet alleen aan woningen maar ook aan scholen, plantages, vissersboten en nog veel meer.

De dag voor de paasvakantie schaarden vijf Merchtemse scholen (Kleuterschool Ter Dreef, Lagere school Ter Dreef, Basisschool Ten Bos, Basisschool Rinkeling en de middenschool Sint-Donatus zich achter het initiatief om de wederopbouw van Haïti te ondersteunen. Via een vasten voettocht werd niet minder dan 10.750 euro ingezameld. Lagere school Ter Dreef schonk daarbovenop nog eens 2.858 euro aan Make-a-Wish.

“Het geld zal gebruikt worden om bomen opnieuw aan te planten en visserij en veeteelt herop te starten,” zei André Jacobs die alle leerlingen en scholen dankte in naam van de zwaar getroffen Haïtiaanse bevolking: honderdduizenden daklozen en 600.000 kinderen zonder onderwijs.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk