Vijf scholen stappen meer dan 10.000 euro voor Haïti

Met Andr├ę Jacobs en Lore Van Schuerbeeck heeft Merchtem twee mensen de Ha├»ti goed kennen en in hun hart dragen. Zij hebben dan ook al heel wat sympathie en steun losgemaakt voor dit straatarm land dat vorig jaar in oktober extra zwaar werd getroffen door orkaan Matthew. Die richtte zware schade aan, niet alleen aan woningen maar ook aan scholen, plantages, vissersboten en nog veel meer.

De dag voor de paasvakantie schaarden vijf Merchtemse scholen (Kleuterschool Ter Dreef, Lagere school Ter Dreef, Basisschool Ten Bos, Basisschool Rinkeling en de middenschool Sint-Donatus zich achter het initiatief om de wederopbouw van Haïti te ondersteunen. Via een vasten voettocht werd niet minder dan 10.750 euro ingezameld. Lagere school Ter Dreef schonk daarbovenop nog eens 2.858 euro aan Make-a-Wish.

ÔÇťHet geld zal gebruikt worden om bomen opnieuw aan te planten en visserij en veeteelt herop te starten,ÔÇŁ zei Andr├ę Jacobs die alle leerlingen en scholen dankte in naam van de zwaar getroffen Ha├»tiaanse bevolking: honderdduizenden daklozen en 600.000 kinderen zonder onderwijs.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...