Busstaking in Vlaams-Brabant breidt uit

De stakingsactie bij De Lijn Vlaams-Brabant die gisteren uitbrak in het oosten van de provincie is vandaag ook overgeslagen naar het westen van Vlaams-Brabant.

De meeste problemen situeren zich vandaag nog steeds hoofdzakelijk in de Noordrand en Haacht. Maar ook in het Hageland, de regio Leuven en het Pajottenland is het busverkeer nu verstoord. In de omgeving van Grimbergen, Asse, Haacht, Londerzeel en op de lijnen tussen Ninove en Brussel is de hinder het grootst.

De chauffeurs protesteren tegen de dienstroosters omdat die te weinig rekening houden met de files. De bussen rijden daardoor vaak met vertraging en de chauffeurs kunnen vaak ook geen pauze nemen tussen twee ritten.

De directie betreurt de actie en de impact ervan op de reizigers.

Reizigers kunnen op www.delijn.be terecht voor de lijsten met niet-gereden ritten. Daarnaast is De LijnInfo vanaf 7 uur bereikbaar op 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Topartikels bij Goeiedag.be