De Plataan leert sorteren en recycleren (+ foto’s)

Intercommuale Haviland bezocht deze morgen met een deskundige en een vuilniswagen basisschool De Plataan in de Stationsstraat. Hilde Fauconnier, deskundige in afvalbeleid, had het met elke groep leerlingen over sorteren en recycleren. Zij moest met veel voldoening vaststellen dat zelfs 8 en 9-jarigen vaak al heel wat kennis hierover hadden. Er werd aandachtig geluisterd en schrander gereageerd.

Daarna ging het naar de vuilniswagen waar Davy De Vos de leerlingen liet kennismaken met de technische en technologische snufjes van zo’n moderne vuilniswagen. De jongens en meisjes van De Plataan keken met grote ogen en kropen met plezier in de stuurcabine.

Schepen van milieu David De Valck kwam even een kijkje nemen. Hij wist te vertellen dat zo’n moderne vuilniswagen al gauw zo’n slordige 300.000 euro kost. “En er rijden er heel wat rond,” voegde hij eraan toe. Afvalbeleid en afval ophalen zijn dan ook geen overbodige luxe. Maar sorteren en recycleren is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk