Liefdesrivalen vechten robbertje uit aan voetbalveld

Aan het voetbalveld op de Kouter in Mollem kwam het vanavond rond 17 uur tot een vechtpartij en ordeverstoring met een dertigtal jongeren.

De jongeren tussen 15 en 20 jaar hadden op de plek afgesproken om een dispuut te beslechten tussen twee jongeren. Het zou gaan om een liefdesaffaire, waarbij de ene jongen het liefje had ingepikt van een andere jongen. Dat leidde al enkele dagen tot hevige discussies op de sociale media.

“Blijkbaar waren de jongeren via de sociale media opgestookt”, zegt commissaris DaniĂ«l Noens, woordvoerder van de politie Amow. “De twee clans spraken af voor een confrontatie waarbij de twee kemphanen hun dispuut konden uitvechten. De andere jongeren keken gewoon toe. Een van de twee vechters liep verwondingen op aan het hoofd en moest voor verzorging naar het ziekenhuis.”

De politie werd opgetrommeld door alerte buren en rukte massaal uit. De jongeren stoven uiteen in alle richtingen, maar mede door aanwijzingen van burgers kon de politie toch een 25-tal jongeren identificeren. Het zijn allemaal jongeren uit Mollem zelf of de onmiddellijke omgeving, aldus de politie.

“De meeste zijn studenten aan de Gemeentelijke Technische en Beroepsschool Merchtem (GTSM). Het voorafgaande liefdesconflict zou zich daar hebben afgespeeld. Bij het tumult werden ook een tweetal mobiele telefoons gestolen, waardoor de feiten wel verzwaren tot diefstal met geweld. De aanstichters van de vechtpartij werden naar het commissariaat meegenomen voor verhoor, maar er is niemand aangehouden. De ene gewonde jongere wordt later verhoord. De politie nam ook enkele mobiele telefoons in beslag om na te kunnen gaan hoe de ruzie kon escaleren”, aldus commissaris Noens.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk