Politie rekent mogelijke inbrekers tijdig in

Maandagochtend werden twee mogelijke inbrekers geklist in Meise. Enkele bewoners van de Driesstraat merkten omstreeks 03.00u een verdachte auto op en belden meteen de politie. Daar aangekomen, zagen de agenten hoe de twee inzittenden van het voertuig veel belangstelling vertoonden voor de geparkeerde auto’s. Samen met hun collega’s van politiezone Grimbergen onderschepten de agenten de wagen met Roemeense nummerplaat en voerden ze een grondige controle uit.

De twee verdachten bleken van Roemeense afkomst en hadden heel wat inbrekersmateriaal bij. Hoewel er nog geen sporen van diefstal werden vastgelegd, lijkt het erop dat de politie hen heeft kunnen klissen nog voor ze hun slag hebben kunnen slaan. “Het is belangrijk dat mensen zoveel mogelijk informatie doorgeven, zodat onze patrouilles snel kunnen reageren”, zegt hoofdcommissaris Alain Meerts. “Dit bewijst dat de samenwerking tussen burger en politie zijn vruchten afwerpt.” De twee verdachten werden aangehouden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise