Padel van start in Thermae Sport

Ook zin in een spelletje Padel, een cross-over tussen tennis en squash? Het kan nu ook bij Thermae Sport in Brussegem (Merchtem). Er werden drie Padelterreinen aangelegd, waarvan twee overdekt. Uniek in de noordrand van Brussel. Momenteel wordt er vooral recreatief gespeeld maar het is de bedoeling deel te nemen aan de interclubwedstrijden.

Padel is een spelletje dat via Spanje komt overgewaaid uit Mexico waar de uitvinder graag een tennisterrein had aangelegd maar niet over voldoende ruimte beschikte. Hij bedacht dan maar zijn eigen sport met kleinere raketten in een ‚Äėkooi‚Äô waarvan de muren in het spel betrokken worden. De ondergrond is kunstgras met een laagje zand.

Padel 2Om het openen van de gloednieuwe Padel terreinen wat luister bij te zetten werden o.m. Sabiine Appelmans en voetballer Tom De Sutter, zelf eigenaar van twee Padelcentra, uitgenodigd. Maar De Sutter heeft pas een nieuw contract afgesloten met Sporting Lokeren en kon niet in Merchtem aanwezig zijn.

Sabine Appelmans werd bijgestaan door Julie Stas en Marnic Ryckaert van de Belgische Padelvereniging en Nick Braet, zoon van de voorzitter van Padel Vlaanderen.

Wie zin heeft om zelf Padel te spelen kan contact opnemen met Thermae Sport, via de website http://www.sportsmerchtem.thermae.com/ of via de telefoon: +32 (0)2 305 43 04

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk