Koren op de Kiosk maar verenigingen in de kou

Achter het August De Boeckhuis werd de tweede dinsdagavond ‚ÄėMerchtem op de Kiosk‚Äô georganiseerd. Met niet minder dan drie mooie koren op de sc√®ne werd het een geslaagde muzikale avond. Toch hangt er een schaduw over zoveel enthousiasme: vanuit ¬†sommige diensten van de Merchtemse administratie is er veel minder medewerking dan gehoopt werd.

Gemengd koor CantiCorum, gemengd koor CumDecore en Forever Young zorgden voor een druk bijgewoonde Zomerkiosk vol vrolijke muziek. En na het optreden werd er nog duchtig nagekaart. De dames van ViaVia, die voor de tap zorgden, hadden de handen vol om de dorstige kelen te laven.

M Zomer op de Kiosk tappers ViaViaEnig minpunt: de gebrekkige samenwerking vanuit bepaalde diensten van de gemeentelijke administratie. Het lijkt erop alsof de cultuurraad en het gemeentebestuur ‚Äď organisatoren van het gebeuren – stiekem worden geboycot. Het is jammer dat de verenigingen die hun beste beentje voorzetten hiervan het slachtoffer dreigen te worden.

Toch laten de organisatoren de armen niet zakken. Volgende dinsdag, 4 augustus, is het de beurt aan het Parochiaal Mannenkoor en de Stiltwalkerspartyband. Op 11 augustus wordt afgesloten door Jeugddansgroep Gembada en de Kon. Harmonie St-Cecilia. Alle evenementen beginnen stipt om 19 uur. Alles vindt plaats op de parking van het August De Boeckhuis met een groot zomerterras.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk