Morgen opent maïsdoolhof in Mazenzele

Donderdag 30 juli om 19 uur opent Landelijke Gilde Opwijk-Mazenzele een maïsdoolhof in de Lepelstraat in Mazenzele. Ze zijn er al van begin mei mee in de weer: een maïsdoolhof van een kleine drie hectaren aanleggen.

Alles in het kader van Mazenzele, Dorp in de Kijker. Onder leiding van Victor Emmerechts, ondervoorzitter van de Landelijke Gilde OM, werkte een ploeg van vier mensen om het doolhof klaar te krijgen tegen Mazenzele kermis.

Het is de bedoeling dat je in een doolhof kan verdwalen en dat is zeker het geval voor de maïsdoolhof van de Landelijke Gilde. Maar geen nood: je familie of vrienden kunnen alles in het oog houden vanop een toren van 6 meter hoog. Her en der in de doolhof vind je ook een aantal infopanelen die diverse aspecten van de landbouw in de kijker stellen.

Op zondag 2 augustus kan je bovendien meedoen aan een wandelzoektocht langsheen de doolhof en de trage wegen aan de rand van het Kravaalbos. Je kan tussen 13 en 15 uur starten aan De Kleine Deugd (Lepelstraat 10).

De doolhof – naar een ontwerp van Bert De Pauw – van de Landelijke Gilde (110 jaar jong) is open tot zaterdag 3 oktober. Dan vindt er op een open plek in de maïs nog een maïsfuif plaats. Daarna wordt de maïs gerooid om als veevoeder dienst te doen. Op de foto (vlnr): voorzitter Jan Van Biesen, erevoorzitter Bert De Pauw en ondervoorzitter Victor Emmerechts.

Het project krijgt financiële steun van de provinciale Landbouwkamer van Vlaams-Brabant.