Oorlog in damesvoetbal

Het zit scheef tussen de dames van DVCE Mazenzele en de Christal Girls uit Merchtem. Een ingewikkelde historie. Het zit namelijk zo: de Christal Girls wonnen de reguliere competitie met zes punten voorsprong. Omdat er eigenlijk te weinig ploegen waren voor een volwaardige competitie besliste het Belgische Liefhebbersvoetbal Dames Oost om play offs te organiseren.

Daarin eindigden Mazenzele en de Christal Girls met een gelijk aantal punten want de bond besliste om de zes punten voorsprong van Christal Girls uit te gommen. De Bond besliste om de Christal Girls uit te roepen tot kampioen. Maar daar zijn ze het bij Mazenzele helemaal niet mee eens.

Volgens de Mazelse kapitein Ann Van Goethem zijn bij een gelijke stand de onderlinge duels beslissend en dan zou de titel naar Mazenzele gaan. Willy De Neve van de Christal Girls repliceert met te zeggen dat er geen reglement voor de play offs is, wat vanwege de Bond zeer amateuristisch overkomt.

De Bond velde daarop een salomonsoordeel: Mazenzele wint de play offs, Christal Girls zijn kampioen. De ontgoocheling bij Mazenzele is zeer groot want zij voelen zich bedrogen en zijn niet van plan zich zomaar neer te leggen bij de beslissing.

Foto enkel illustratief.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk