Voetbaloverzicht : KFC Meise verdiend kampioen

FC Dender zal ook volgend jaar in derde klasse spelen. Dankzij een 0-2 overwinning op het veld van SK Londerzeel is het zo goed als zeker van het behoud. Lange tijd leek de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel te eindigen, maar 2 minuten voor tijd bracht Nicaise zijn ploeg op een 0-1 voorsprong en in de absolute slotfase dikte De Pever de score aan tot 0-2. KSC Grimbergen deed was het moest doen en versloeg rode lantaarn Turnhout met 0-1.

KSC Wolvertem kwam tegen Uccle Leopold na een klein kwartier op 1-0 dankzij Cortvriendt maar zag de bezoekers gelijkmaken via Huby. De Brusselaars kwamen zelfs op 1-2 en de thuisploeg was niet bij machte om een gelijkspel af te dingen.

Knappe zege FC Merchtem 2000

In eerste provinciale versloeg FC Merchtem 2000 de tweede in de stand Stockel A. Siemen Verhaegen scoorde voor de rust, Tavares verdubbelde de marge diep in de tweede helft. De aansluitingstreffer van Van Den Bossche kwam te laat waardoor FC Merchtem 2000 een uitstekende zaak doet in de strijd om het derde eindrondeticket. Ook Ternat deed een uitstekende zaak, zij het dan in de strijd om het behoud. Sleewaegen scoorde op slag van rust de 0-1, meteen goed voor de overwinning op het veld van VK Liedekerke. KFC Strombeek hield Eppegem op een 1-1 gelijkspel. Breuer legde de 0-1 ruststand vast, na de pauze scoorde Kereta vanop de stip de 1-1. In het slot werd aanvoerder Houthuys uitgesloten met rood.

In BOKA United – FC Borght moesten de toeschouwers wachten tot de allerlaatste minuut voor enig animo. Di Miceli profiteerde van slecht uitverdedigen bij de thuisploeg en zo pakten de koplopers in extremis de volle buit.

KFC Meise pakt punt en is kampioen

KFC Meise is de nieuwe kampioen van derde provinciale F. Het had genoeg aan een 0-0 gelijkspel bij de buren uit FC Beigem om de champagne te ontkurken. Hekelgem kende geen moeite met Ritterklub Jette en won overtuigend met 0-4. Dries De Bolle scoorde drie keer. Ook Mazenzele Opwijk A won met dezelfde cijfers van Sint-Jozef Londerzeel en zo wordt de strijd om de tweede plaats razend spannend.

In vierde provinciale won Peizegem met 1-3 van Teralfene B en mag de ploeg zich opmaken voor derde provinciale. Peizegem staat weliswaar tweede achter kampioen Asse-Terheide, maar in vergelijking met de andere reeksen heeft Peizegem de meeste punten wat een garantie is voor promotie.

Topartikels bij Goeiedag.be