Asse- Lennik staat weer een stap dichter bij de finale.

Drie dagen na de thuisnederlaag tegen Antwerpen (2-3) heeft volleybalclub Asse-Lennik weer aangeknoopt met de zege. De nummer 2 klopte Maaseik met 3-0 op de achtste speeldag van de play-offs en houdt Antwerpen op afstand. sets: 25-19, 25-17, 25-21.

Asse Lennik behaalde dit seizoen ook al de beker en werd in de ½ finale van de CEV cup uitgeschakeld door Dinamo Moskou. Datzelfde Dinamo Moskou heeft nu de CEV Cup bij de mannen gewonnen. De Russen hadden tegen Trentino wel een golden set nodig om de trofee in de prijzenkast te zetten. Dinamo Moskou had dinsdag de heenwedstrijd bij Trentino met 1-3 gewonnen, maar de Italianen wonnen vanavond op hun beurt met 1-3 in Rusland. Een golden set moest voor de beslissing zorgen en daarin bleek Dinamo met 15-12 te sterk.

Het is de derde CEV-trofee voor Dinamo, na eerdere triomfen in 1985 en 2012. Op de erelijst volgt Dinamo Parijs Volley op.