Winnaars carnavalsstoet 2015 ontvangen hun wisselbeker

Bij een natje en een droogje werd er op vrijdagavond 10 april in buurthuis ’t Kouterken in Okegem nagepraat over de jubileumeditie van carnaval Ninove en mochten de carnavalsgroepen Wel Bestetj, Spasjezot en Nie Geweun in aanwezigheid van Prins Yves en de leden van het carnavalscomité elk een wisselbeker in ontvangst nemen. 

De groep Wel Bestetj won voor de derde maal op rij de wisselbeker in de categorie zonder wagen, en wordt dus definitief eigenaar van de wisselbeker. De groep mag zich voortaan Keizerlijke Carnavalsvereniging noemen. Ze zullen ook de volgende drie jaar instaan voor de prinsenwagen en de prinsenwacht.

Nie Geweun, dat dit jaar 20 jaar actief is, won op indrukwekkende wijze het jubileumcarnaval in de categorie groepen met praalwagen en mocht dan ook de wisselbeker voor één jaar in ontvangst nemen.

Spasjezot ten slotte werd bedankt voor hun voortreffelijke inzet als prinsenwacht de voorbije drie jaar, en zij zullen vanaf 2016 opnieuw deelnemen aan de stoet. Naar alle waarschijnlijkheid in de categorie met praalwagen, maar de beslissing moet nog genomen worden.

(Foto’s : Giovanni Neckebroeck)

Topartikels editie Ninove-Dender