Make-A-Wish vervult de dromen van Sofie (+ foto's)

Sofie is een 14-jarig meisje uit Machelen met een ernstige ziekte. Zij houdt van mode en wil dolgraag mode-ontwerpster worden. Make-A-Wish en de Grote Radiomarathon van Club FM maakte haar droom meer dan waar. Sofie kreeg een dag om nooit meer te vergeten.

Dinsdagmorgen ging het naar de beurs in Brussel waar Sofie de bel mocht luiden om de beursactiviteiten te openen. Daarna ging het naar Antwerpen waar zij juwelen mocht kopen en een stukje eten. Daarna volgde nog een kappersbeurt en een make-up sessie door de meisjes van Lesley Ann Poppe.

Modeshow

Maar dan moest het beste nog komen. De vrijwilligers van Make-A-Wish hadden een aantal ontwerpjes van Sofie laten uitwerken door de leerlingen van de modeafdeling van de Hogeschool Gent. Die mocht Sofie, samen met haar nichtje Romy en haar vriendin Julie, als een volleerde mannequin showen op het podium van de Grote Radiomarathon van Club FM in Merchtem.

De kleine modeshow werd gepresenteerd door niemand minder dan Betty Mellaerts, voormalige radio- en TV-coryfee. Maar ook iemand anders was naar Merchtem afgezakt voor een babbeltje met Sofie: Kris Wauters, dé Kris Wauters, peter van Make-A-Wish.

Ambiance

Terwijl Lennart Creël stilaan de helft van zijn recordpoging ziet naderen, werd het een drukte van jewelste op het pleintje tegenover Computrade. De meisjes van Gembada zorgden voor een paar frisse dansjes en ook een aantal finalistes van Miss Fashion waren, uit alle hoeken van het Vlaamse land, naar Merchtem afgezakt. Make-A-Wish zelf was met een groot aantal vrijwilligers aanwezig én actief.

Goeiedag praatte ook even met de recordman. Behalve een pijnlijke nek en bovenrug (waarschijnlijk van het lange staan en zitten) vindt hij zijn conditie nog prima. Ook Rony van Computrade toont sporen van vermoeidheid maar draaft nog vrolijk van hier naar daar. Sofie zelf kreeg de vraag: ‘Wat vond je vandaag het leukste’. Heel spontaan en eerlijk kwam haar antwoord: ‘Alles!’ Bedankt Make-A-Wish.

Livestream: www.radiomarathon.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be