Merchtemnaren fietsen weer naar de winkel

Op zaterdag 26 april startte de actie ‘Met belgerinkel naar de winkel’ met wat ondertussen een traditie is geworden: burgemeester en schepenen grepen naar de fiets om de boodschappen van vier Merchtemnaren aan huis te brengen. De gelukkigen werden uitgeloot op het seniorenfeest van een tijdje geleden.

De actie loopt van 26 april tot 312 mei en wil iedereen aansporen zijn boodschappen te voet te doen, of met de fiets. Dat is goed voor de gezondheid en voor het milieu. Bovendien zijn er prachtige prijzen te winnen.

Het systeem werd wel gemoderniseerd. Wie van 26 april tot 31 mei boodschappen doet met de fiets of te voet, krijgt in elke deelnemende winkel een code waarmee kan ingelogd worden om deel te nemen voor de dagprijs. De handelaars die deelnemen, kan je herkennen aan de affiche in de etalage of opzoeken op www.belgerinkel.be/Merchtem.

Speciaal voor de mensen die niet over een computer beschikken heeft het college beslist om tijdens de openingsuren op het gemeentehuis een computer ter beschikking te stellen waar deelnemers met hun verkregen code kunnen inloggen en alsnog deelnemen aan de verloting van de dagprijs.

Begin september zullen de winnaars getrokken worden die met de Belgerinkelfiets naar huis rijden of één van de waardebonnen winnen. Hoe vaker je deelneemt, hoe groter je winstkansen.

Info over de campagne: www.belgerinkel.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be