Burgemeester en schepenen willen liever niet constant gefilmd worden

Schepen David De Valck nam voor het aanvangen van de bespreking van de agendapunten het woord om duidelijk te stellen dat hij liever niet de hele tijd constant gefilmd wordt. Hij werd hierin bijgetreden door burgemeester Eddie De Block.

Bart Saerens, voorzitter van Groen Merchtem, vraagt voor elke zitting van de gemeenteraad de toelating om te filmen tijdens de zitting. Dat wordt hem door gemeenteraadsvoorzitter Mario Vandevelde ook toegestaan.

Al een paar maanden wordt op die manier elke zitting van de gemeenteraad integraal gefilmd met een digitale camera. Tot onvrede van schepen De Valck en burgemeester De Block blijkbaar. Zij voelen zich geïntimideerd door de aanwezigheid van de camera en vragen zich luidop af ‘waarom’ zij gefilmd worden.