Omgeving woonzorgcentrum pak groener

Een bijenhotel, bloemenweide, boomgaard, nestkastjes voor zwaluwen: de OCMW-campus in Wolvertem zal er na dit voorjaar een stuk groener en kleurrijker uitzien. Natuurpunt Meise, Regionaal Landschap Groene Corridor en OCMW Meise sloegen de handen in elkaar om een deel van de OCMW-campus in te groenen.

Samen dienden ze een project in: ‘Natuur in het Dorp – Dorp in de Natuur’ in het kader van een programma van de Vlaamse Overheid om vergroeningsprojecten te ondersteunen die de omgevingskwaliteit in de Vlaams Rand verbeteren.

Onder een stralende zon staken vrijwilligers van Natuurpunt Meise, bewoners, familieleden en personeelsleden de handen uit de mouwen om honderden struiken en bomen een plaats te geven rond het woonzorgcentrum, Residentie Van Horick.

Naast de verschillende gemengde hagen, knotbomen en inheemse loofbomen werd er ook een heuse hoogstamfruitboomgaard met oude fruitrassen aangelegd. Eerder zaaiden deze partners al een bloemenweide voor wilde bijen in en binnenkort komt er ook een bijenhotel.

De huiszwaluwen worden nog verwend met kunstnesten en de waterpartij ontvangt extra planten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise