Rode Duivels op groot scherm op Grote Markt

De wedstrijden van de Rode Duivels op de wereldbeker in Brazilië zullen deze zomer op groot scherm op de Grote Markt te zien zijn. Burgemeester Hans Bonte (sp.a) bevestigt dat er gesprekken lopende zijn hieromtrent.

‘We willen dit doen in samenwerking met de plaatselijke horeca. Je moet er voldoende draagvlak voor hebben anders heeft het geen zin. Maar ik denk wel dat dit zo goed als zeker rond komt. We zullen bekijken hoe we samen voor drankaanbod kunnen zorgen en voor andere randactiviteiten voorzien.’

Het is geleden van de finale tussen Spanje en Duitsland op het EK in 2008 dat de Grote Markt nog ingepalmd werd voor een voetbalfeest. Sindsdien werd bij grote voetbalevenementen een groot scherm voorzien op het Bolwerkplein.

‘Maar we gaan liever voor onze Grote Markt. We hebben deze schitterende setting ter beschikking, het is tijd dat we ze wat meer gaan gebruiken.’

Alvast de voorrondewedstrijden van de Rode Duivels op 17 juni tegen Algerije (18 uur), op 22 juni tegen Rusland (18 uur) en op 26 juni tegen Zuid-Korea (22 uur) worden voorzien. Als de Rode Duivels de poulefase overleven zullen ook alle matchen die nog volgen worden uitgezonden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise