Radiomarathon voor Make-A-Wish

Van 26 april tot 4 mei probeert Lennart Creël het wereldrecord radio maken te breken. 190 uur lang wil hij op antenne blijven bij Club FM, het vroegere Radio Contact. En Lennart doet die recordpoging in Merchtem.

Acht dagen lang wordt de winkelruimte van CompuTrade omgevormd tot een grote radiostudio. Met de recordpoging wil Lennart een goed doel promoten en  financieel ondersteunen: Make A Wish, een organisatie die de dromen van zwaar zieke kinderen probeert waar te maken.

Papa

LennartLennart: ‘Een paar maanden geleden werd ik papa van een flinke dochter. De geboorte van ons baby’tje heeft me sterk aangegrepen. Tegelijk groeide ook het besef dat er van alles fout kan gaan. Je kindje kan ziek zijn of worden.’

‘Zo kwam ik vanzelf uit bij Make A Wish, een organisatie die dromen waar probeert te maken. Tijdens de Grote Radiomarathon wil ik wakker blijven om de dromen van kinderen te helpen waarmaken.’

Lennart leerde Rony Ramaekers van CompuTrade kennen tijdens de geslaagde recordpoging Angry Bird. De twee vonden elkaar vrij snel om ook Lennart onderdak en steun te geven bij zijn recordpoging.

Dat Rony ondertussen weet hoe complex het is om zo’n recordpoging erkend te krijgen door The Guiness Record Book was natuurlijk mooi meegenomen.

Oproep

Lennart doet een beroep op verenigingen, scholen, clubs uit de omgeving om de actie financieel te ondersteunen door zelf iets te organiseren. Je kan polsbandjes verkopen of het plaatje Lilly (genoemd naar Lennarts dochter) van de Vilvoordse band Garcia Goodbye downloaden via I-tunes.

Je vindt een link op de website www.radiomarathon.be. Maar je kan ook zelf ’n initiatief nemen en je steentje bijdragen tijdens de recordpoging. Natuurlijk kan je tijdens de recordpoging een plaatje aanvragen en zo Make A Wish ondersteunen.

Voorbereiding

Lennart is bezig zich terdege voor te bereiden op zijn recordpoging: voldoende bewegen, aangepaste voeding en … stemtraining bij een logopedist. 190 uur achter de microfoon vraagt immers heel wat van de stembanden.

De recordpoging wordt live uitgezonden op alle frequenties van Club FM maar je kan ook digitaal afstemmen via je telenet digibox (kanaal 919 in Vlaanderen en 939 in Brussel) of je INDI-box (kanaal 520).