Inbrekers aan de slag in Merchtem

De politie Amow stelde in Merchtem twee woninginbraken vast, plus een inbraakpoging en – vrij opmerkelijk – een eerste diefstal van broden uit een broodautomaat.

  • In de Mieregemstraat werd de vergrendeling van een broodautomaat opengebroken. De broden werden gestolen. Het juiste aantal broden is niet gekend. Het is de eerste keer dat er in de politiezone Amow dat dergelijke diefstal werd vastgesteld. Als er al aan de automaten wordt geprutst, dan proberen de dieven proberen het geld te stelen en niet de producten.
  • Nog in de Mieregemstraat was er dinsdagnamiddag een woninginbraak. Via de achtertuin klommen de daders op het dak van de keuken naar het raam van de slaapkamer. Het glas werd stuk geslagen. In de woning werden enkel de slaapkamers doorzocht. Er is 150 euro weg uit een spaarpot en vermoedelijk een aantal juwelen.
  • In café De Maalderij op de Varkensmarkt was er een inbraakpoging. Er was aan het slot van de deur geprutst maar de daders raakten niet binnen. Er werd niets gestolen.
  • In de Oudstrijdersstraat  was er maandag tussen 17 uur e 18.10 uur een woninginbraak. De bewoners waren even op bezoek bij kennissen uit de buurt. Bij hun thuiskomst stelden ze vast dat hun woning werd bezocht. In de slaapkamers op de bovenverdieping waren de gordijnen dichtgetrokken. Er werden enkele juwelen gestolen uit de nachtkastjes en een commode. Een ander deel van de inhoud van een nachtkastje werd onder het bed teruggevonden.