Donor gevonden voor leukemiepatiëntje Alexandra

Alexandra, het Opwijkse meisje dat dringend op zoek was naar een stamceldonor, heeft op woensdag 18 december een stamceltransplantatie ondergaan. Het is nu nog wel even afwachten hoe succesvol die transplantatie zal zijn.

Maar de familie dankt alvast alle mensen die zich voor Alexandra hebben ingespannen, niet in het minst de meer dan 2000 Opwijkenaren die zich als stamceldonor hebben opgegeven na de oproep van de familie.

2.000 donoren

Na de oproep van de familie van Alexandra hebben zich meer dan 2.000 Opwijkenaren gemeld als stamceldonor in een poging het leven van het meisje te redden. Een hartverwarmend resultaat waaraan ook de actiegroep Kom Opwijk Tegen Kanker een grote bijdrage heeft geleverd.

De mededeling van de transplantatie op de Facebookpagina ‘Geef Hoop aan Alexandra’ kreeg op vier uur tijd meer dan 230 hoopvolle reacties.

We pikken er eentje uit dat het zowat samenvat : ‘Super nieuws! Intussen ben ik eveneens via de infoavond geregistreerd als stamceldonor! We branden een kaarsje voor een goede afloop!’ (ValĂ©rie Verschave uit Merchtem).

Hoop

De familie van Alexandra kreeg wat ze vurig hadden verlangd: hoop op genezing. Zij zijn heel dankbaar voor de vele, vele steunbetuigingen en hopen nu op een goede afloop.

Op de facebookpagina hebben zij volgend bericht gepost: ‘Vandaag, 18 december 2013, omstreeks 18 uur heeft Alexandra een stamceltransplantatie ondergaan. De voorbije maanden hebben wij, de familie van Alexandra, met hoop maar ook met angst uitgekeken naar dit moment.’

‘Het is een lange weg geweest, maar er is nog een lange weg te gaan. We willen alvast iedereen bedanken voor de hulp en steun, en in het bijzonder de mensen die zich hebben laten registreren als stamceldonor.  Bedankt!  De familie van Alexandra.’