Lugubere dierenroof in Peizegem

De gemeentelijke tuinbouwschool in Peizegem is tijdens het weekend het slachtoffer geworden van een gedurfde en gruwelijke dierenroof: twee schapen, vijf ganzen, vijf kalkoenen en twee eenden werden uit hun onderkomen gehaald.

Na het weekend trof het personeel van de school bloed en veren, een afgesneden eenden- en kalkoenenkop aan. Wie de drieste daders zijn, blijft voorlopig een mysterie.

Directeur Daniël Herinckx is ontzet maar denkt dat de daders buiten de school moeten gezocht worden: “Zowat een derde van onze leerlingen volgen dierenzorg, zij zijn echt om de dieren bekommerd en zijn ook zwaar aangeslagen”.

Hoe de dieven er in geslaagd zijn om lawaaierige dieren als ganzen en kalkoenen te stelen is een levensgroot vraagteken. Bloed en veren maken duidelijk dat ze op zijn minst zeer gewelddadig tewerk zijn gegaan. De schapen werden uit een hoog omheinde weide gestolen, wat laat vermoeden dat er meerdere daders moeten zijn geweest.