Brassband Euterpe concerteert

Volgend jaar mag Brassband Euterpe zijn 35ste verjaardag vieren. De brass band (een typisch Britse muzikale formatie) werd opgericht door Roland Van Buggenhout die nog steeds het dirigeerstokje hanteert. Voor hun concert op 9 november krijgen zij de steun van het Belgisch Trombonenkoor o.l.v. Tim Medegael.

De brass band ontstond in Kapelle-op-den-Bos, verhuisde dan naar Ramsdonk, nog later naar Grimbergen om uiteindelijk in Merchtem te landen. Daar zijn zij erkend door de gemeente zodat zij ook op financiële steun kunnen rekenen. Repeteren doen zij in zaal Harmonie. Euterpe bestaat uit een aantal gedreven muzikanten van alle leeftijden.

Velen komen uit harmonies en fanfares uit het omliggende. Hun ambitie leidt hen o.m. naar het Belgisch Kampioenschap op 23 november in Leuven. Volgend jaar nemen zij deel aan het Open Kampioenschap van Vlaanderen.

Het concert – met originele composities maar ook bewerkingen van moderne en klassieke muziek – heeft plaats in CC De Pit in Buggenhout op zaterdag 9 november.