Met het hart op de juiste plaats

Het studiegebied Personenzorg van Heilige Harten Secundair nam tal van initiatieven om Teledienst Ninove een warm hart toe te dragen.

Op maandag 14 oktober organiseerde de school het grote armoededictee naar analogie met het groot dictee der Nederlandse taal. De leerlingen van 6 Gezondheids – en Welzijnswetenschappen stelden de tekst op, lazen de tekst voor en zorgden achteraf voor de verbeteringen.

Diezelfde leerlingen verzorgden op dinsdag 15 oktober een verwenmoment voor enkele kansarmen. Voeten, handen én haar werden verwend. Er waren goede contacten bij een lekkere tas koffie met gebak. Ook op vrijdag 18 oktober vond er zo’n sessie plaats, deze keer zorgden 7 Kinderzorg en 7 Thuis- en bejaardenzorg voor de ontspanning.

Binnenkort nodigen de klassen van 5 Verzorging enkele kansarmen uit om in de keukens van de school gezond te leren koken. Eerder deze maand gaven deze leerlingen ook al een kookboekje uit met de titel : ‘Koken met groenten uit blik of glas’. Dit initiatief kwam tot stand nadat de leerlingen bij een bezoek aan het Winkeltje in Ninove ontdekten dat mensen niet steeds goed weten hoe ze een volwaardige maaltijd kunnen bereiden met groenten die uit blik of glas komen.

Topartikels editie Ninove-Dender