Wie pech heeft met de fiets kan in Liedekerke de fiets zelf herstellen aan drie fietsherselzuilen

Op drie locaties in Liedekerke werden onlangs fietsherstelzuilen geplaatst. De fietsherstelzuilen zijn vrij toegankelijk voor iedereen en het is de bedoeling dat burgers zelf aan hun fiets kunnen sleutelen met de materialen die de gemeente ter beschikking stelt.

Je zal het maar voorhebben: op zondag ga je gezellig fietsen maar plots schiet je ketting af en bovendien rijd je lek. En het ergste van al, nergens is er een fietsenmaker beschikbaar. Tot voor kort mocht je dan te voet terug naar huis en op zoek gaan naar een ander tijdverdrijf. Maar dankzij de nieuwste investering van het Liedekerkse gemeentebestuur, kan je voortaan je fiets zelf herstellen aan drie fietsherstelzuilen.

Je vindt de zuilen aan de parking op de hoek van de Warandestraat en de G. Mertensstraat, aan het station en tegenover het zwembad, aan de Sportlaan. Iedereen mag het materiaal van de zuilen vrij gebruiken en niet enkel om aan de fiets te sleutelen maar bijvoorbeeld ook om aan kinderwagens en rolstoelen voor mindervaliden kleine herstellingen te doen.

“De kast bevat een platte en kruisschroevendraaier, een torxsleutelset, verschillende inbussleutels, platte en verstelbare moersleutels, bandenlichters en een pomp met een multiventielenadapter”, legt burgemeester Steven Van Linthout (CD&V) uit. “De fiets kan op de greep bovenaan de kast geplaatst worden voor gemakkelijke bereikbaarheid. Via een sterke magneet blijft de kast gesloten als ze niet gebruikt wordt. Goed trekken is dan ook de boodschap indien de kast geopend moet worden.”

De herstelzuilen werden geplaatst door fietsparkeren.net (B2Bike). Zij zorgden ook voor een QR- code op de kast die gescand kan worden voor extra hulp bij het sleutelen

Topartikels editie Ninove-Dender