Nieuw keerpunt gaat tijdelijk open tijdens bouwverlof, laatste aanpassingen gebeuren eind augustus

Het nieuwe keerpunt aan de op- en afrit van de E40 in Affligem is bijna klaar. Omdat er tijdens het bouwverlof niet verder gewerkt wordt, gaat de nieuwe rotonde tijdelijk al open vanaf 17 juli. Eind augustus worden dan de laatste aanpassingen gedaan.

Het gloednieuwe keerpunt aan de Molenstraat is bijna klaar. “Vanaf 17 juli zal je alvast tijdelijk gebruik kunnen maken van de nieuwe rotonde, die de verkeersdrukte op het op- en afrittencomplex zelf moet verlagen. Eind augustus gaat alles wel opnieuw even dicht om de laatste aanpassingen te kunnen uitvoeren. Volgens de huidige planning is het volledige complex – samen met het keerpunt – gebruiksklaar tegen begin september” zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD).

Het keerpunt wordt tijdelijk opengesteld omdat er tijdens het bouwverlof, van 17 juli tot en met 16 augustus, geen werfactiviteit is. Zowel het op- en afrittencomplex als de nieuwe rotonde zullen tijdelijk opengesteld worden. De nieuwe infrastructuur is dan af, maar nog niet volledig aangepast aan de bestaande verkeerssituatie op het complex. Daarom wordt het aantal rijstroken van de rotonde richting het complex teruggebracht van twee naar Ă©Ă©n. Een tijdelijke middenberm op de Molenstraat (N208) zorgt ervoor dat het verkeer komende van de E40 (uit Brussel) de rotonde moet gebruiken om naar Liedekerke te rijden.

Eind augustus past de aannemer tijdens een laatste fase de weginfrastructuur en de verkeerslichten op het complex zelf aan, zodat die in de toekomst mooi aansluit op de nieuwe verkeerssituatie. Om die werken te kunnen uitvoeren, moet hij het op- en afrittencomplex en het nieuwe keerpunt opnieuw afsluiten. Dan worden er tijdelijk nieuwe omleidingen ingesteld.

Topartikels editie Ninove-Dender