Drie nieuwe lindebomen sieren de rotonde aan de gemeentelijke werkliedenloods

Onlangs werden er drie nieuwe lindebomen geplant op de rotonde aan de Pamelsestraat ter hoogte van de werkliedenloods van Liedekerke. De actie kadert in een provinciale wedstrijd waar Liedekerke als winnaar uit de bus kwam.

Recent plantte het lokaal bestuur Liedekerke en Kiemkracht, vroeger ProNatura, drie lindebomen aan op de rotonde ter hoogte van de gemeentelijke loods. Deze aanplant maakt deel uit van het project groen-blauwe inrichting openbaar domein, een provinciale wedstrijd waar Liedekerke als een van de winnaars uit de bus kwam. In het kader van dit project zal naast de aanplant van de lindebomen, binnenkort ook een klimaatbestendige regentuin aangelegd worden.

“Het gaat om drie winterlindes, zeer aantrekkelijke bomen voor bijen. Deze aanplant kadert namelijk ook in het gemeentelijke bijenplan, waarvoor Liedekerke de titel ‘Bijenvriendelijkste gemeente van Vlaanderen’ mocht ontvangen, samen met Beringen”, zegt burgemeester Steven Van Linthout (CD&V).

De provincie Vlaams-Brabant wil tegen 2040 een klimaatneutrale provincie zijn. Daarom steunt ze projecten die helpen om de doelstellingen van het provinciale klimaatplan te halen. Gemeenten die hun openbaar domein willen vergroenen en ontharden, kunnen genieten van een voordelige projectbegeleiding groen-blauwe inrichting openbaar domein dankzij de aankoopcentrale van de provincie. Bij de opstart van de aankoopcentrale kregen gemeenten de kans om hun project in te dienen voor een gratis begeleiding. Het vergroenings- en onthardingsproject van Liedekerke was daar een van.

Topartikels editie Ninove-Dender