Agent raakt gewond bij arrestatie van drie fietsdieven

Een motard van politiezone TARL is vorige week woensdag gewond geraakt bij de arrestatie van drie fietsdieven aan het station van Liedekerke. Ook enkele dagen later merkte een patrouille drie verdachte personen op ter hoogte van de fietsenstalling.

Een alerte Ternattenaar belde op woensdagmiddag 30 november het 101-noodnummer voor verdachte handelingen aan het NMBS-station van Liedekerke. Een motard van de politie kon drie fietsdieven op heterdaad betrappen. Hij raakte echter gewond nadat het trio zich verzette tegen hun arrestatie en is minstens een week arbeidsongeschikt.

Op basis van de aanwijzingen van de motard en enkele alerte burgers konden drie daders worden gearresteerd. Een dader bevond zich op de parking, twee andere verdachten zaten verscholen in het struikgewas en konden ondanks het nodige verzet toch worden gearresteerd. Er werd een kniptang en verschillende fietsen aangetroffen. De onderzoeksrechter plaatste hen onder aanhoudingsmandaat.

Bij een patrouille op 1 december in de buurt van het station vond de politie nog eens negen fietsen terug tussen de bomen. Enkele van de fietsen kunnen gelinkt worden aan de arrestatie van fietsdieven op 11 november.

En op zaterdag 3 december tot slot merkte een patrouille omstreeks 4 uur ’s nachts drie verdachte personen op aan de fietsenstalling van het Liedekerkse station. Zij namen de vlucht maar een persoon kon in de daaropvolgende zoekactie worden aangetroffen. Op basis van de verblijfssituatie besliste de dienst Vreemdelingenzaken dat de persoon mocht beschikken.

Topartikels editie Ninove-Dender