Toneelkring Vrij en Blij in december voor de tweede keer dit jaar op de planken

Na Pas op voor de kleine in juni dit jaar, staat de Assese toneelkring Vrij en Blij alweer klaar met haar jaarlijkse decemberproductie. En in Drinken de Goden Duvel? zal humor weer de rode draad zijn.

“Pas op voor de kleine was een uitstel van een uitstel wegens corona. En omdat we niet langer wilden wachten, beslisten we dan maar om dit jaar twee keer te spelen. Ons publiek heeft al genoeg moeten missen tijdens de coronatijd”, zegt Rein Roesems, voorzitter van Vrij & Blij. En dat het raak zal zijn, hoeft niemand aan te twijfelen. “Drinken de Goden Duvel is een stuk waar we dolle humor combineren met tijdloze en hedendaagse elementen. Iedereen zal zich wel in een bepaald personage herkennen voor bepaalde dingen”, gaat Roesems verder.

Het verhaal speelt zich af tijdens een nazomer in de jaren ‘90 in het café van het Asses parochiehuis dat uitgebaat wordt door Stella en Cesar. Op een dag komt Theo binnen. Geen enkele stamgast weet wie hij is of waar hij vandaan komt. Maar een ding is zeker: hij drinkt graag een Duvelke. Daarnaast is er een serieuze hoek af, want hij beweert dat hij God is. Zat, zot of God? Wat zal het zijn? Drinken de Goden Duvel? Een dolle komedie van Bruno Timp in de regie van Didier Clabaut. 
Vrij en Blij speelt op vrijdag 9, zaterdag 10 en maandag 12 december om 20 uur en zondag 11 december om 15 uur in het CC Asse. Tickets kosten 12 euro en kunnen besteld worden via https://vrijenblijasse.be/.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk