Liedekerkse ijshal is klaar voor de vervroegde kerstvakantie

Tijdens het vorige schaatsseizoen was de Liedekerkse ijshal slechts een maand volledig open voor alle publiek. Dit jaar kan er al opnieuw geschaatst worden sinds september maar nu er voor het onderwijs een extra afkoelingsweek werd aangekondigd, verwacht Sport Vlaanderen extra veel kinderen en gezinnen op het ijs. En daar zijn ze klaar om alles veilig te laten verlopen met extra maatregelen. “Vanaf zes jaar is er mondmaskerplicht in alle publieke ruimtes. De verschillende ruimtes worden ook maximaal geventileerd voor de best mogelijke luchtkwaliteit. Er zijn looproutes aangegeven in het gebouw en de in- en uitgang zijn zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. In de cafetaria, waar sinds september nieuwe uitbaters zijn, is een covid safe ticket verplicht”, laat Koen D’hoker, de nieuwe centrumverantwoordelijke, weten.

Vanaf 20 december zijn er dagelijks verschillende schaatsmomenten met een maximumcapaciteit van telkens 250 schaatsers. “Door het aantal schaatsers te beperken, is er meer plaats om te schaatsen. Voor de vroege vogels is er al een eerste schaatsblok dat start om 9 uur”, aldus Koen D’hoker. “Schaatsen in Liedekerke is de ideale gezinsuitstap tijdens de kerstvakantie. Om kleuters en kinderen vlot de stap naar het ijs te laten zetten, kan je rekjes of een schaatsdiertje huren. Die hulpmiddelen geven een gevoel van zekerheid. Er bestaan al schaatsjes voor onze allerkleinste vriendjes vanaf maat 24.”

In september kondigde Sport Vlaanderen al enkele nieuwigheden aan op de ijspiste. Zo werd de boarding rond de piste vernieuwd en werden er nieuwe ijscompressoren geplaatst. En vorige week werd de bestaande discoverlichting uitgebreid. Op dinsdagavond 21 en 28 december en 4 januari en vrijdagavond 7 januari kunnen schaatsers deze bewonderen tijdens het discoschaatsen. Voor de kinderen organiseert Sport Vlaanderen op zaterdag 8 januari van 18.30 tot 20 uur voor de eerste keer een kinderdisco op het ijs. Maar ook G-sporters of rolstoelgebruikers kunnen zich komen amuseren op het ijs. Dankzij de aankoop van een Lugiglace kunnen zij op dat platform met hun rolstoel op het ijs. 

Een ticket reserveren kan online via www.sport.vlaanderen/liedekerke.

Topartikels editie Ninove-Dender