Edingsesteenweg meerdere uren afgesloten na zwaar ongeval

De Edingsesteenweg in Asse is afgelopen nacht verschillende uren afgesloten geweest nadat er een zwaar ongeval gebeurde ter hoogte van de flauwe bocht aan Keierberg. Twee inzittenden van een wagen raakten daarbij zwaar gewond.

Politie en hulpdiensten werden woensdagavond omstreeks 21.20 uur opgeroepen voor een zwaar ongeval op de Edingsesteenweg (N285) ongeveer ter hoogte van rouwcentrum Van Hemelrijck. Een voertuig dat in de richting van Asse centrum reed, is om een nog onbekende reden beginnen slippen en belandde op het dak. De twee inzittenden zijn daarbij zwaar gewond geraakt. “Het is momenteel nog onduidelijk wie het voertuig bestuurde. Een persoon werd door de botsing uit het voertuig geslingerd en werd buiten levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis van Aalst. Een tweede persoon zat gekneld in het voertuig en moest bevrijd worden door de hulpdiensten. Die persoon werd in levensgevaar afgevoerd naar het UZ Brussel”, meldt Fred Scrayen van politiezone AMOW.

De Edingsesteenweg was door het ongeval urenlang afgesloten in beide richtingen, onder meer om de politie de nodige vaststellingen te laten doen. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, is momenteel nog onduidelijk. Een getuige meldde wel dat het betrokken voertuig hem eerder aan hoge snelheid voorbij was gereden even verderop op de steenweg. Pas om kwart over een ‘s nachts kon de steenweg in beide richtingen opnieuw worden opengesteld.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk