N-VA Liedekerke wil bedrijven ondersteunen

De N-VA-gemeenteraadsfractie van Liedekerke diende een voorstel tot het instellen van gemeentelijke maatregelen ter ondersteuning van bedrijven getroffen door de corona-crisis.

Voor verenigingen wil N-VA dat die de huur van gemeentelijke infrastructuur kosteloos kunnen annuleren.

Voor handelszaken en horeca stelt N-VA voor dat de gemeente een extra steunpremie van 500 euro uitkeert. Bovendien willen zij de bedrijfsbelastingen afschaffen voor de duur van de verplichte sluitingsperiode. Verder willen zij dat de belasting op het verspreiden van reclamedrukwerk voor 6 bedelingen, wordt opgeschort.

Verder stelt de partij voor om alle inwoners een bon te geven die ze kunnen gebruiken bij handels- en horecazaken in Liedekerke. Tenslotte willen ze dat het gemeentebestuur soepeler optreden in de zaak van openingsuren en sluitingsdagen. Als winkels en horecazaken langer open blijven is het makkelijker om de spreiding van de klanten te organiseren.

Topartikels editie Ninove-Dender