Open lijst voor sp.a in Liedekerke

Onder de naam ‘sp.a vooruit’ trekt de sp.a afdeling van Liedekerke met een open en vernieuwde lijst naar de kiezer. En een progressief project voor een warm, duurzaam en gezond Liedekerke waar alle inwoners zich thuis voelen. De vertrouwde gezichten worden aangevuld met nieuwe, onafhankelijke progressieve kandidaten, een goede mix van nieuw, aanstormend talent en vaste waarden.

De lijst wordt getrokken door een lijsttrekkersduo: huidig eerste schepen Dirk Lodewijk op de eerste plaats en Vlaams Parlementslid Katia Segers op twee. Met de keuze voor het aanstormende talent Larissa Cobbaert, net afgestudeerd als juriste,  als nummer drie trekt sp.a vooruit radicaal de kaart van vernieuwing. Op vier en vijf staan de uittredende schepenen Johnny Van Droogenbroeck en Hans Eylenbosch. De lijst wordt geduwd door uittredend OCMW raadslid Rita Van Vaerenbergh en voorzitter Jan Velleman.

Op de lijst prijken twee onafhankelijke kandidaten, Viktor Albakov en Johan Plas. Geen van beiden was ooit kandidaat voor een andere partij. 11 van de 23 kandidaten stellen zich voor het eerst verkiesbaar.

De lijst van 23 kandidaten toont Liedekerke in al zijn diversiteit: van arbeider tot professor, van piepjong tot doorwinterd politicus (de jongste kandidaat Anton Maes is 19 jaar, de oudste Rita Van Vaerenbergh 66 jaar), van mutualisten (Johnny Van Droogenbroeck, Tonny De Winter en Carry Reynders) en syndicalisten (Dirk Lodewijk, Jelle Van Der Weeën, Ann Van Den Borre, Johan Plas en Mark Van den Brande) tot zelfstandig ondernemer (Petra De Braekeleer).

De groeiende diversiteit van Liedekerke wordt in het bijzonder belichaamd door Viktor Albakov, sinds zijn 11de uit Rusland in Liedekerke beland en vandaag een talentvol politieke wetenschapper en muzikant, Flo Sikumoya, een van de drijvende krachten in Liedekerke van alle integratie initiatieven in het vrijetijdshuis en Rita Balon-Gharbie, studente sociaal werk vanuit Aalst in Liedekerke beland.

Voorts versterken een aantal sterke vrouwen de lijst die stuk voor stuk het verschil maken: Marie-Anne Straetmans via haar inzet voor cultuur en Viva-SVV, Carla Triest omdat zij het krolfen als nieuwe sport op de kaart zette in Liedekerke, Ann De Backer via haar inzet voor integratie-initiatieven en haar rol als mantelzorger.

Met oud rijkswachter en politieman Erwin De Waegeneer toont sp.a vooruit dat de veiligheid van Liedekerke hoog op het prioriteitenagenda staat. ICT-er Filip Devry vervolledigt de lijst.

Topartikels editie Ninove-Dender