André Van den Meerssche overleden

Bestuurslid van de vzw De Liedekerkse Pijl André Van den Meerssche is op 23 oktober onverwachts overleden. Hij werd 72 jaar.

AndrĂ© Van den Meerssche was een van de stuwende krachten achter De Liedekerkse Pijl. Sinds de jaren ’80 was hij lid van de vereniging en hij stond in voor de bevoorrading, catering en het feestcomitĂ©. AndrĂ© was een van de ouderdomsdekens en trekkers van het bestuur en een van de drijvende krachten achter de vele wielerkampioenschappen die de club organiseerde.

De verslagenheid bij de vzw De Liedekerkse Pijl is dan ook enorm. “Vorige week donderdag ging AndrĂ© al snel naar huis na onze bestuursvergadering omdat hij de ochtend nadien de kinderen naar de luchthaven moest brengen. Wisten we veel dat dit zijn laatste vergadering zou zijn”, zegt ondervoorzitter Gaston Asselman.

“De dag nadien heb ik hem nog bezocht met enkele enveloppen met de voorstelling van ons BK. Toen zei hij me al dat hij zich niet goed voelde. Het was ons laatste contact.”

AndreVandenMeerssche-1

Het clubbestuur noemt AndrĂ© een trouwe steun. “De vele vergaderingen en de werking van onze events, op de wegwedstrijden als op de piste, zullen nooit meer dezelfde zijn zonder hem. We zullen hem missen als medewerker maar vooral als goedlachse vriend. Onze gedachten gaan uit naar zijn echtgenote Fancine en zijn dochters en kleinkinderen”, aldus Gaston Asselman.

De uitvaart van André Van den Meerssche vindt plaats op vrijdag 3 november om 11.15 uur in de kerk van Liedekerke.

Topartikels editie Ninove-Dender