David De Freyne is nieuwe fractieleider N-VA

David De Freyne is de nieuwe fractieleider van N-VA Dilbeek in de gemeenteraad. Hij volgt Jan Erkelbout op.

Jan Erkelbout was vijf jaar langs fractieleider voor N-VA in de Dilbeekse gemeenteraad. Nu wil hij de fakkel doorgeven aan de jonge generatie. Daarom volgt David De Freyne hem op. “Dezelfde mensen zitten te lang met dezelfde ideeën en oplossingen aan het roer. David is een politiek talent en vijftien jaar jonger dan ikzelf. Dit is dus zeker een statement”, aldus Erkelbout.

De Freyne was in het verleden al zes jaar lang voorzitter van N-VA Dilbeek. “Ik ben blij dat N-VA de kans geeft aan de jongere generatie om het beleid mee uit te tekenen. De verkiezingen in 2018 zijn cruciaal voor de ingeslagen weg”, zegt De Freyne.

“Als fractieleider is het mijn taak te waken over de N-VA-lijn in verschillende dossiers en deze regelmatig onder de aandacht te brengen. In de huidige politieke context zijn bruggen nodig om tot beslissingen te komen, in het belang van onze gemeente. Ik heb in het verleden bewezen het algemeen belang en onze partijstandpunten te kunnen verzoenen, dat zal nu niet anders zijn”, aldus De Freyne.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland