Stand van zaken herinrichting stationsomgeving Liedekerke – 12 april 2017

In de stationsomgeving van Liedekerke wordt sinds twee weken opnieuw op meerdere plaatsen tegelijk gewerkt.

Eind maart 2017 hervatte de aannemer van Wegen en Verkeer zijn werkzaamheden. De voorbije maanden werkte hij minder, omdat de focus van de werken in deze periode lag op de bouw van het station en de vernieuwing van de perrons.

station liedekerke bufferbekkenOp dit moment bouwt de aannemer de keermuur voor het stationsplein op, werkt hij het stationsplein zelf af en vormt hij de oude tunnel om tot een nieuwe fietserstunnel. Daarnaast werkt hij de zone af tussen de nieuwe rijweg en de grote nieuwe parking en bouwt hij verder aan het natuurgebied De Valier.

Volgens de huidige planning voorziet Wegen en Verkeer dat deze werken klaar zijn tegen het bouwverlof van juli. Na het bouwverlof start de aannemer met de aanleg van de lange parking aan de achterkant van het station.

station liedekerke nieuw stationDe bouw van het nieuwe stationsgebouw verloopt nog steeds volgens de vooropgestelde planning. In het voorjaar werd de ruwbouw afgewerkt, waarna er werd gestart met het plaatsen van de glasramen in het gebouw. In de komende maanden wordt het station verder afgewerkt.

Infrabel en NMBS werkten de voorbije maanden verder aan de afwerking van de perrons, liften en trappen van het station. Recent werden de twee laatste liftkokers langs de nieuwe perrons geplaatst. De reizigers krijgen zo een alternatief voor de trappen om de perrons te bereiken.

Volgens de huidige planning is de tweede fase van de perronaanleg klinkerklaar tegen augustus. De afwerkingen van de nieuwe trappen is deze zomer voorzien. Daarna worden de bestaande reizigersonderdoorgang en de toegangstrappen nog worden vernieuwd, de luifels geplaatst en de perrons definitief afgewerkt.

Topartikels editie Ninove-Dender