L-door overgenomen door Zweedse groep Assa Abloy

De Zweedse groep Assa Abloy neemt L-door, producent van sectionaalpoorten in Liedekerke, over. Zowel L-door als Assa Abloy bevestigen dat in een persbericht.

L-door, opgericht in 1997, telt ongeveer 120 medewerkers en draait dit jaar naar verwachting een omzet van 19 miljoen euro.

Assa Abloy, opgericht in 1994, is een Zweedse groep met intussen 44.000 werknemers verspreid over 70 landen. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in ‘door opening solutions’.

‘De aansluiting bij een internationale groep zoals Assa-Abloy laat toe om de groeiambities sneller te realiseren. Het management van L-door, waaronder de CEO’s Luc De Bisschop en Nico De Smedt, blijft op post, ook de merknaam L-door blijft bestaan’, aldus L-Door.

‘L-door blijft autonoom functioneren binnen de Assa-Abloy groep en blijft haar klanten bedienen met focus op kwaliteit, service en innovatieve oplossingen. De internationale groei biedt bovendien extra ontplooiingskansen voor alle medewerkers van het jong en dynamisch L-door team.’

‘We zijn erg blij dat L-door toetreedt tot de Assa Abloy Groep’, klinkt het in de mededeling van Assa Abloy. 

‘L-door is opnieuw een belangrijke stap om onze sterke marktpositie in de sectionaaldeur-industrie te verhogen. Naast een sterk merk en innovatieve producten heeft L-door een sterke service-organisatie en een uitstekende dekking in België’.’

De transactie zal naar verwachting nog dit kwartaal worden afgerond.