Woensdag nieuwe zoektocht naar vermiste Agnes Cortvrindt (66)

In Liedekerke wordt sinds zaterdag met man en macht gezocht naar de 66-jarige Agnes Cortvrindt, de voormalige cafébazin van De Welkom in de Muilenstraat.

Agnes verdween vrijdagnacht nadat haar schoonzoon Geert Van Schepdael haar had afgezet aan haar woning, op honderd meter van het café.

De vrouw was vrijdag zoals gewoonlijk gaan helpen in het café bij haar dochter Ira Hertveldt, die het café in 1998 overnam van haar moeder.

Sindsdien ontbreekt elk spoor. Vermoedelijk ging ze – nadat ze werd afgezet – haar woning nooit binnen. Het onderzoek bracht intussen aan het licht dat de vrouw vorige week 1.500 euro van haar rekening haalde, zonder medeweten van haar man.

Haar handtas met gsm en portefeuille liet ze vrijdagnacht achter in het café.

Agnes is tenger gebouwd en heeft kort grijs haar. Op het moment van haar verdwijning droeg ze een zwarte broek, een bordeaux pull met glinsters, een donkere vest en zwarte schoenen.

Politie, de Cel Vermiste Personen, vrienden en familie hielden maandag al een grote zoekactie met speurhonden en een helikopter, maar die leverde niets op. De politie houdt voorlopig alle mogelijkheden open, ook een wanhoopsdaad en een misdrijf.

Familie en vrienden van Agnes Cortvrindt organiseren woensdag (24 december) een nieuwe zoektocht naar de 66-jarige vrouw.

Wie mee wil zoeken kan zich om 10 uur aanmelden in café De Welkom in de Muilenstraat. De recherche vraagt om geen kinderen mee te nemen. De politie zoekt zelf ook verder met speurhonden.

Buurvrouw Emmy Vernimmen coördineert de actie en richtte ook een Facebook-groep op.

Wie informatie heeft over Agnes kan de politie bellen op 0800/30.300 of met Geert en Ira via 0472/78.80.54. 

Lees ook: