Stampmolenstraat opnieuw open speelstraat

Voor het derde jaar op rij wordt de Stampmolenstraat in Borchtlombeek omgetoverd tot speelstraat.

Vanaf zaterdag 23 tot en met zondag 31 augustus wordt de straat dagelijks tussen 10 en 19 uur afgesloten voor het autoverkeer vanaf het kruispunt met de Wambeekstraat tot het kruispunt met de Watermolenstraat. Enkel de bewoners krijgen doorgang met hun voertuig.

Kinderen, groot en klein, zijn welkom om in de speelstraat te komen spelen, dagelijks vanaf 10 uur, maar de activiteiten starten pas om 14 uur.

Het programma in een notendop: zondag 24 augustus is er een Vlaamse Kermis op straat, maandag 25 augustus (ver)loopt ‘alles op wieltjes’, dinsdag 26 augustus is omgedoopt tot ‘waterdag’ met een heuse ‘Car Wash’. Donderdag 28 augustus vindt de fameuze schattentocht plaats voor de -6-jarigen. De 6- tot 10-jarigen kunnen zich wagen aan hun eerste (mini)dropping en vertrekken om 14 uur. De oudste leeftijdsgroep (11 +) vertrekt om 18 uur voor een maxi-avonddropping. De activiteiten gaan enkel door bij goed weer.

Enkele spelregels van de speelstraat:

  • Drank en eten zijn niet voorzien.
  • Tijdens de speelstraat blijven de kinderen steeds onder de verantwoordelijkheid van hun ouders.
  • Kinderen onder 7 jaar onder begeleiding van een volwassene.
  • Voor meer info over de activiteiten kan iedereen elke dag vanaf 10 uur terecht in de speelstraat.