Mama's Sint-Antoniusschool helpen slachtoffers Haiyan

Machteld Rybel en De Brabanter Heidi, mama’s van kinderen uit de Sint-Antoniusschool, sloegen de handen in elkaar voor een hulpactie voor de slachtoffers van de door de tyfoon Haiyan getroffen Filipijnen.

Met toestemming van de directie werden vrijdag in de Sint-Antoniusschool allerlei goederen ingezameld, plus werd een bijdrage van 1 euro gevraagd aan de kinderen, waarmee 19 zakken rijst van elk 25 kg werd aangekocht.

Ook de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) schonk 150 euro aan levensmiddelen.

De goederen wordt met containers overgebracht naar de Filipijnen. De overtocht duurt een maand. ‘Omdat veel mensen ook veel winterkledij meebrachten moest alles gesorteerd worden. Dit was een immens werk. De winterkledij zal naar arme mensen gaan in Lapland’, vertellen de mama’s.

‘Ons motief om dit te ondernemen was: ook kleine bijdragen kunnen een groot verschil maken voor deze mensen.’

Foto: Jacky Delcour