Gemeente Lennik koopt gebouw over van de Watergroep om werkliedencentrale in onder te brengen

De gemeenteraad van Lennik keurde onlangs de aankoop goed van het gebouw van de Watergroep langs de Assesteenweg in Eizeringen. Hier zal binnenkort de technische dienst in onder gebracht worden. Wat er met het Vetkot gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

De technische dienst van de gemeente Lennik zit momenteel nog gehuisvest in het zogenaamde Vetkot aan het Masiusplein. Maar het is de bedoeling dat deze dienst binnenkort al verhuist naar het nieuw aangekochte gebouw langs de Assesteenweg. “De Watergroep wou deze site verkopen en wij waren snel op de hoogte hiervan”, zegt schepen van Patrimonium Johan Limbourg (LB). 

Het gemeentebestuur zocht al even naar een nieuwe uitvalsbasis voor de technische dienst. Dat het Vetkot in het centrum van Lennik ligt, is niet langer ideaal. Daarom werd er al gekeken naar percelen aan de rand van de gemeente. “Het gebouw van de Watergroep heeft een kantoorgedeelte en een grote loods en er zijn ook douches aanwezig. Alles is dus voorhanden voor onze technische dienst. Enkel buiten is de locatie iets te klein om bijvoorbeeld bepaalde materialen op te slaan. Hiervoor willen we nog een achterliggende grond aankopen”, legt schepen Limbourg uit.

De verkoop wordt nu gefinaliseerd waardoor het de verwachting is dat de technische dienst nog dit jaar verhuist. “Een concrete planning is er evenwel nog niet”, klinkt het bij Johan Limbourg. Maar wat zal er na de verhuis met het Vetkot gebeuren? “De site biedt vele mogelijkheden, al is het alvast niet onze bedoeling om alles te verkopen. We kunnen hier bijvoorbeeld verschillende diensten in onderbrengen.”

Volgens de schepen heeft het Vetkot een historisch belang. “Maar we moeten de site na de verhuis wel verder ontwikkelen. Hoe dat zal gebeuren, moeten we nog in een plan gieten. Maar het is wel de bedoeling om daar open over te communiceren en de Lennikenaar te betrekken bij die plannen.”

De aankoop van de site van de Watergroep in Eizeringen kostte de gemeente 1,1 miljoen euro plus notariskosten. Dat was vooraf ook zo gebudgetteerd.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland