Basketbal, goochelen of turnen, leerlingen De Kleine Wereld tonen hun talenten op grote podium van het CC Asse

De jaarlijkse talentenshow van lagere school De Kleine Wereld in Asse stond vrijdagnamiddag opnieuw geprogrameerd. Met een klein beetje stress stonden de leerlingen van het vierde leerjaar op het grote podium van het CC Asse, maar ze leverden een mooie show af.

Vrijdag was het een spannende dag voor de vierdejaars van VLS De Kleine Wereld. Want na de middag speelden ze zelf de hoofdrol in een grote talentenshow. Niet enkel voor hun klasgenoten in de turnzaal van de school, wel op het grote podium van het CC Asse. “Vorig jaar kwamen een honderdtal ouders en grootouders kijken naar het spektakel maar dit jaar zal de zaal volledig volzitten”, zegt meester Jules.

Want naast ouders en grootouders komen dit jaar ook quasi alle andere klassen van De Kleine Wereld naar het toneel, net als de OKAN-klas. Goed voor ruim driehonderd aanwezigen. Dat er dus wat stress was bij de leerlingen en de leerkachten, is niet meer dan normaal. “Voor de meesten is het de eerste keer dat ze hun talent tonen aan een publiek. En dan nu al meteen voor zo’n grote zaal. Gelukkig is er eerst nog de generale repetitie om te wennen aan het podium. De leerlingen zelf zijn al ruim een maand aan het oefenen aan hun act.”

En dat er talent zit onder de vierdejaars van De Kleine Wereld, is duidelijk. Er zijn ludieke toneeltjes, coole goochelacts, acrobatische turners, flitsende dansers en sportieve voetballers en basketballers die hun kunstjes laten zien. Een luid applaus wachtte hen als beloning. De vijftig leerlingen van het vierde jaar kregen voordien ook al een rondleiding achter de schermen van het CC Asse. Zo kregen ze te zien waar de grote sterren hun loges zijn en hoe de techniekruimte er juist uitziet.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk