Gronckel Quadrupel uitgeroepen tot ‘beste Belgisch bier

Dit jaar werden op het 14de Concours International de Lyon maar liefst 10.257 producten uit 48 landen blind geproefd en beoordeeld. Een vakjury kent gouden en zilveren onderscheidingen toe aan enkel de beste wijnen, bieren en sterke dranken. Erwin Vanmol en Jan Panneels van Vrijstaat Vanmol vielen er met hun bieren eens te meer in de prijzen. Ze brengen twee medailles en een trofee mee uit de stad van Bocuse.

In de categorie ‘Strong Blond Golden Ale’ kende de vakjury zilver toe aan de Gronckel Tripel van 9%. De Gronckel Quadrupel met een alcoholpercentage van 11 procent, eindigde net zoals vorig jaar op de eerste plaats in de categorie ‘Strong Dark Ale’. De Pajotse Quadrupel kreeg zo’n hoge score dat hij niet alleen een gouden medaille won, maar ook de trofee ‘beste Belgisch bier van de wedstrijd’ in de wacht sleepte.

Vrijstaat Vanmol werd in 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Kort daarna kwam de toen 15-jarige Jan Panneels hem regelmatig een handje helpen. Een jaar later werden ze vennoten. Het Gronckel-assortiment omvat op dit ogenblik de Blond, de Tripel, de Quadrupel en de Janimal. Daarnaast zijn Jan en Erwin ook pioniers op het vlak van de zogenaamde Belgian Raw Ales. Deze bieren lenen zich uitstekend voor foodpairing- en gastronomiedoeleinden. De Vrijstaat-bieren zijn verkrijgbaar in tal van cafés, drankenhandels en buurtsupermarkten in het Pajottenland en via de website van de brouwerij.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland