Geboorteplaats 2021 ingehuldigd in Brussegem

2021 was zonder meer een vruchtbaar jaar in Merchtem wat borelingen betrof. Er werden liefst 203 nieuwe kindjes ingeschreven en neen, er waren dat jaar geen kinderen van schepenen bij! De jongens hadden de bovenhand met 104 stuks en bij de meisjes waren ze met 99. Daarbij waren ook twee tweelingen.

In 2009, toen met die geboorteplekken werd gestart, stonden er maar half zoveel namen op het bord als dit jaar. Dit geboortebos staat in feite synoniem voor het Voedselbos.

“Als de kindjes groter zijn kunnen ze allicht vruchten komen proeven in hun eigen bos,” aldus schepen van Gezin, Lien Casier. “Er wordt nog één boom geplant en die staat dan symbool voor de levensloop van al die kindjes.” Casier kreeg assistentie van burgemeester Maarten Mast, schepenen Toon Luypaert en Julie Asselman. Ook gemeenteraadslid Reinhoud De Bossche kwam de sfeer opsnuiven bij de inhuldiging op zaterdag 13 mei.

Gewoontegetrouw bij het planten hield de burgemeester het boompje vast en mocht schepen Casier de put toegooien! Daarna mochten de kinderen het doek naar beneden halen en kwam het bord, met daarop de namen van alle kindjes, tevoorschijn. Dit plakkaat staat aan de Kwekelaarstraat. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk