Techniekschuur en Avansa Halle-Vilvoorde organiseren netwerkevent

Techniekschuur Lennik heeft in samenwerking met Avansa Halle-Vilvoorde een netwerkmoment voor Repair Cafés in Vlaams-Brabant georganiseerd. Vrijwilligers uit Balen, Dilbeek, Grimbergen, Haacht, Heerent, Hoeilaart, Leuven, Opwijk, Steenokkerzeel en Zaventem tekenden present. Een 20-tal deelnemers kwamen tijdens het netwerkmoment luisteren hoe in Lennik voldoende vrijwilligers gemotiveerd blijven en hoe de jeugdwerking ook bijdraagt tot het aantrekken van volwassen vrijwilligers in de Techniekschuur. Na een rondleiding door Ronald Van Ham en Heidi Cuypers – de bezielers van de Techniekschuur – werden verschillende workshop gegeven. Hierbij konden verschillende herstellers elkaar tips en tricks aanleren. De workshops ‘Repair Café for Kids’ en ‘vrijwilligers werven en houden’ gaven nog extra stof tot uitwisselen van kennis.

Techniekschuur Lennik heeft ook ‘Techniekschuur on the Move’ voorgesteld, dat er mede door steun van Pajottenland+ is gekomen. “Het is een gedragen verhaal voor heel het Pajottenland met focus op techniek en educatie voor de kinderen”, vertelt coördinator van Pajottenland+, Robrecht Geeroms. “Dankzij zo’n projecten wordt techniek behapbaar en stimuleert het de kinderen om een juiste studiekeuze te maken.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland