Directeur Harald is de dapperste directeur van Vlaanderen

De firma Baert uit Ternat ging voor het derde jaar op rij op zoek naar de dapperste directeur van Vlaanderen. Voor die titel konden ze niet om Harald Willems heen, directeur van GBS Sleutelbos in Asse.

Al meer dan honderd jaar leveren ze schoolmateriaal en dus is de firma Baert uit Ternat uitstekend geplaatst om de verkiezing van dapperste directeur van Vlaanderen te organiseren. Daarbij gaan ze niet op zoek naar directeurs die eigenhandig roekeloze chauffeurs voor de schoolpoort wegjagen, wel naar directeurs die uitblinken op hun eigen manier.

“We kregen dit jaar nog meer nominaties dan ooit binnen voor de Dag van de Directeur. Het is geen gemakkelijke opgave om van al die dappere directeurs de dapperste uit te kiezen. Maar er was toch een verhaal dat we wel heel opmerkelijk vonden, Namelijk dat van Harald Willems, directeur van GBS Sleutelbos in Walfergem. Het hele lerarenteam is vol lof over Harald in hun nominatie”, zegt zaakvoerder Goele Baert.

Zo komt meester Harald tijdens de speeltijd mee basketballen met de leerlingen en staat hij tijdens een teambuilding altijd als eerste op het inschrijvingsblad. Maar bij problemen of een moeilijk momentje schuift hij ook alles aan de kant om te luisteren of om naar een oplossing te zoeken.

Zijn lerarenteam prijst ook zijn grote hart voor alle leerlingen en leerkrachten. “Hij zorgt voor sfeer en gezelligheid en wil alleen maar het beste voor de school, de leerlingen, de leerkrachten, de naschoolse opvang, het onderhoudspersoneel, kortom iedereen. Hij staat van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat voor je klaar. Nooit is iets teveel!”

Volgens Goele Baert is de nominatie van Harald dan ook terecht. “Elke directeur en directrice verdient een hart onder de riem. De hoofdprijs gaat naar Harald omdat hij op een wel heel originele en dappere manier omspringt met het lerarentekort door zelf voor de klas te gaan staan.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk